ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Φτιάξε πίλινγκ σώματος με διάφορα φυσικά συστατικά

26 Φεβ 2010 2/26/2010
πίλινκ σώματος
Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς καλλυντικά από αγνά υλικά, δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές. Το πίλινγκ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και το δέρμα θα γίνει πιο απαλό. Μην το παρακάνεις όμως – δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα μία φορά την εβδομάδα είναι η ιδανική, ενώ αν έχεις ξηρό δέρμα δύο φορές τον μήνα αρκούν.

Πίλινγκ με ζάχαρη

Ανακάτεψε ζάχαρη – άσπρη ή μαύρη με λάδι. Το λάδι που θα επιλέξεις μπορεί να είναι αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Χρησιμοποίησέ το σε στεγνό δέρμα και όχι σε βρεγμένο γιατί η ζάχαρη θα λιώσει:-). Για άρωμα μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα λίγο χυμό πορτοκαλιού.

Πίλινγκ με αλάτι

Αντί για ζάχαρη μπορείς να βάλεις χοντρό αλάτι πάλι με λάδι. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό ή ευαίσθητο δεν θα σου το πρότεινα -- σε αυτή την περίπτωση προτίμησε την ζάχαρη γιατί έχει μικρότερους κόκκους και δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου.

Πίλινγκ με ντομάτες

Πάρε 4 ντομάτες, τρίψε τες και σούρωσέ τες. Μούσκεψε λίγο ρύζι της επιλογής σου για 30’ και στην συνέχεια σούρωσέ το. Ρίξε το ρύζι στις τριμμένες ντομάτες και άπλωσε το μίγμα στο σώμα σου. Ξέβγαλε με άφθονο νερό. Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για τα λιπαρά δέρματα.

Πίλινγκ με νες καφέ

Θα χρειαστείς 2 κούπες νες καφέ στιγμής, 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο. Φτιάξε το μίγμα μέσα σε ένα μπολ και κάνε ένα ζεστό μπάνιο – άπλωσε το μίγμα και τρίψε το σώμα σου με μεγάλες ανοδικές και κυκλικές κινήσεις.
10 σχόλια:
  1. Ανώνυμος11/21/2010

    poluu kalo piling ginete akoma kai me kroko augou ein idaniko gia na apomakrinei ta nekra kutara apo to proswpo ka9os to kanei sfixto lamperoo neaniko me gemato ugeia :a euxaristw poluu!!! bye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σ' ευχαριστούμε για την πληροφορία:t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/08/2011

    na se rwthsw to kratame sto prwsopo gia wra i to 3eplenoume kateutheian?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το απλώνεις στην επιδερμίδα σου, τρίβεις το δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και στην συνέχεια απλά το ξεπλένεις με νερό:a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/17/2012

    επισης να βαλεται αμυγδαελαιο μεσα στο σαπουαν σας, οχι πολυ γιατι ειναι λαδι. Σε συχνη χρηση το μαλλι σας σε ενα μηνα θα μακρινη πολυ. το δικο μου μεσα σε ενα χρονο εφτασε 90 ποντους. επισης θα ειναι υγιεστατο και θα λαμπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/25/2012

    auta ta pilink gia posi wra ta kratas sto swma sou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τα κρατάς, απλά τα εφαρμόζεις τρίβοντας τα στο σώμα σου και στην συνέχεια τα αφαιρείς με νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/18/2012

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό με την ζάχαρη και το λάδι είναι πραγματικά Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο επίσης μια παραλαγή είναι ζάχαρη-ελαιόλαδο-κανέλα-γαρύφαλλο η κανένα δημιουργεί τπαιρεμία και τονώνη περισσότερο το δέρμα.
    Επίσης το ζάχαρη-ελαιόλαδο πέρα ότι απομακρίνουν τα νεκρά κύτταρα και κάνουν το δέρμα απαλό το ελαιόλαδο λειτουργεί και .ως ενυδατικό!!!!
    πραγματικά του εμπορίου δεν φτάνουν ούτε λίγο το σπιτικό peeling

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου φράση! Καλό είναι όσο μπορούμε να μην βάζουμε χημικά στο δέρμα μας αν και μερικές φορές είναι αναπόφευκτο :(

      Διαγραφή